OtaKopin miehet matkasivat kauden toiseen otteluunsa Vihtiin. Lämmin kevät helli ja haudutti joukkueita Vihdin Hiidenkirnussa. Kokoonpano eli vaihteeksi juuri ennen peliä kun pesiskuume nousi yhdellä joukkueen jäsenistä huolestuttaviin lukemiin. Toisaalta siinä missä viime vuonna samalla kentällä jalkoja paukkui kolme kappaletta, selvittiin tällä kertaa yhdellä reidellä. Tämän ei kuitenkaan annettu haitata keskittymistä ainakaan sisäpelissä. Etenkään ensimmäisellä jaksolla. Toisessa sisävuorossa. Toisen lyöjän kohdalla.

OtaKopin aloittaessa sisältä haettiin heti vastustajan kentästä mahdollisia iskun paikkoja. Pitkälle viety vuoro tarjosikin tilaisuuksia tarkastella ulkopelin sijoittumisia eri tilanteissa. Ulkokentälle siirryttäessä kuultiinkin V-V:n suusta analyysi: ”Ykköstilanteessa on kakkospuolella älyttömästi tilaa.” Nämä sanat osoittautuivat merkittäviksi vain vähän myöhemmin.

Toinen sisävuoro alkoi mukavasti Mikaelin edetessä ykköselle. Ja kas, juuri syntyneessä ykköstilanteessa lyömään astui V-V. Lukkarin heittäessä kysymysheittoa teki Vihti omat liikkeensä, ja sinetöivät ensimmäisen jakson ja mahdollisesti koko ottelun kohtalon. Ei merkitystä syötön laadulla, ei yleisön hiillostuksella saati pelinjohtajan näyttämällä merkillä, lyönnin suunta oli ennalta määrätty. Lukkarin ottaessa asennon aika hidastuu, ja pallon noustessa V-V ottaa ensimmäisen askeleen kohti syöttölautasta. Sieppari ei vielä osaa aavistaa mikä häntä odottaa. Pallo nousee juuri sopivalle korkeudelle, Mikael kääntää rintamasuunnan kohti kakkospesää, ja kakkosvahti keskittyy pitämään rajan ja pesän. Ristiaskel ja vahva vartalonkierto. Pallo alkaa tippua. Kakkospolttaja yrittää lukea lyöntiä mutta ei siihen pysty. Tukijalka tömähtää maahan niin että Helsingin yliopiston Seismologian instituutissa ihmetellään outoja lukemia vielä pitkälle ensi viikkoon. Ylävartalo kiertyy tukijalan varassa, ja maila heilahtaa. Auringonsäteet heijastuvat välkähtäen määrätietoisen lyöjän silmistä. Ulkokenttä jähmettyy. Puhdas keskiosuma! Pallo lähtee aivan järkyttävällä nopeudella siepparin jalkoihin, viuhahtaen ohi sadasosasekunneissa. Kukaan muu ulkopelaajista ei ole lähelläkään pallon reittiä, joka painuu täysin vastustamattomasti kakkospuolelta maisemiin. Koppari juoksee tomerasti, mutta kuitenkin tilanteen toivottomuuden todenneena pallon perään. Mikael juoksee kotiin asti. Parkkipaikan mopoteinit tuijottavat suu auki. Linnut laulavat ylistyslaulua. Pesäpallo on ihanaa. Ja V-V tuulettaa kolmosella OtaKopin kesän ensimmäistä kunnaria!

Peli reilun kolmen tunnin päätteeksi OtaKopille 0-2 (4-13, 8-10).

Vesa Piilola 2 / 6
Valtteri Marttila 0 / 4
Miika Jokinen 1 / 2
Mikko Ahvenniemi 4 / 4
Timo Moisio 2 / 0
Tapio Rautiainen 3 / 3
Tatu Koljonen 1 / 0
Mikael Grön 0 / 2
Ville-Veikko Paunu 1+3 / 2
Sampo Verkasalo 1 / 0
Ville Sampo 4 / 0
Vapaat 0
Harhat 1