Tänään +13 asteen viileähkössä Espoon mailapuistossa kamppailtiin Espoon herruudesta, kun OtaKoppi ja Espoon pesis ottelivat.

OtaKoppi lähti peliin skarpeilla alkulämmittelyillä lukuunottamatta Miika Jokista, joka tuli vartin myöhässä lämmittelyihin ja alkoi vaihtamaan erkkoja mailaan. Melko löysää. Alkulämmittelyn jälkeen peliin lähdettiin luottavaisen jännittyneenä. Pelin ennakkoasetelmat olivat OtaKopin puolella, joka oli voittanut harjoitusottelun Espoon pesistä vastaan alkukesästä. Peliin otettiin selvä yliote heti alkumetreillä, kun Valtteri Marttila voitti hutunkeiton. Marttila tuumi pitkään pitäisikö lähteä ulos, mutta sisään mentiin. Sisälle lähdettiin ja heti alkuunsa Sampo sivauttaa pallon väliin ja Jokinen kirmaa kotiin. Jokisen jalka tuntui kulkevan huolimatta löysistä lämmittelyistä. Ilmiömäistä, speedy gonzales. Vielä toinen pinna Mikko Ahvenniemen tuomana ja Timo Moision kotiuttamana, jonka jälkeen OtaKoppi siirtyi esittämään dominoivia otteita ulkokentälle. Olkkosen Miika pelasi vahvaa lukkaripeliä ja laittoi tolppaa Espoon pesiksen hyville lyöjille, eikä Espoo onnistunut lyömään kuin yhdet juoksut kahdessa ensimmäisessa vuoraparissa. Ulkokenttää helpotti myös, että Espoon pesiksen lyöjät ottivat suorat vauhdit lyöntisuuntaan ja polttolinjalla Jokisen oli helppo napsia pallot vaihtotilanteissa. Linja sai pelata rauhassa kaukaa ottaen välilyöntiyritykset ja Rahkonen leikkasi helposti napsien maapallot.  Sampo, Eeli ja Aleksi sumputtivat etukenttää niin ettei pienilläkään ollut helppo päästä. Joonas “Kinttu” Saarela myös veteli kylmän viileästi ilmiömäisiä rystykauhoja silmät kiinni ja selkä edellä palloon. Takakentällä nähtiin hyvää perusvarmaa suorittamista Valtterilta ja Timolta. Jes hyvä pojat! “Rahka” Rahkosella tuntui osuvan keppiin, kun päästiin jaksossa pidemmälle ja Rahkonen löikin kolme komiaa pinnaa loppujaksosta. Tässä kohtaa ottelun ensimmäinen jakso oli sinetöity ja vastustajalta niskat katkaistu. OtaKoppi otti ensimmäisen jakson selkeästi numeroin 12-2.

Ensimmäisen jakson suuri määrä juoksuja sai OtaKoppilaisten kesän tuoreet jalat helliksi ja toiseen jaksoon vaihdettiin kärki. Valtteri laitettiin numerolle kaksi, kun rupesi etureisiä pakottamaan. Jokisen pojan löysä lämmittely heijastui myös jalkoihin ja etureidet huusivat hoosiannaa. Espoon pesis oli tehnyt myös vaihtoja ja koko rosteri laitettiin sekaisin. Taisi sielläkin olla väsynyttä jalkaa. OtaKoppi aloitti toisen jakson ulkovuorolla ja piti nollat taulussa heti alkuun nujertamalla vastustajan kärjen. Hieman ylpistyneenä OtaKoppi lähti ensimmäiseen sisävuoroon ja löi pari pinnaa, mutta ylimielinen asenne kostautui ja ruvettiin tekemään hölmöjä paloja. Pienestä veltostumisesta huolimatta OtaKoppi pystyi dominoimaan ulkokentällä ja vastustaja alkoi luovuttamaan. Espoon pesis oli jo käytännössä nujerrettu toisen vuoroparin jälkeen, kun OtaKoppi johti 4-0. Heidän asenteensa oli löysää ja flegmaattista loppupelin ja OtaKoppi pystyi ottamaan nopeat palot ulkokentällä. OtaKoppi vei toisen jakson lopulta 4-1 ja kolme pinnaa kotiin.

Peli huipentui kiilassa, kun vastustajan pelinjohtaja otti kuumaa oman joukkueensa löysistä “hei”-huudoista. Espoon pesiksen pj laittoi pelaajat huutamaan kahdesti uudestaa hei huudot ja antoi satikutia pelaajille. OtaKoppilaiset aloittivat loppukättelyt, mutta joutuivat menemään vielä kertaalleen kiilaan, kun Espoon pesiksen pj uhkasi, ettei tule heitä enää valmentamaan, jos pelaajat eivät huuda kunnolla “hei”-huutoja. Tälläistä lujuutta nuoren urheilijan elämään tarvitaankin, kun eri sarjoja pelataan kolmin kappalein ja motivaatio on joskus kortilla.

OtaKoppilaisille voitto ja Espoon herruus pysyi. Helppoa ja kivaa. Tärkeänä huomioitavana ja todennäköisesti selvän voiton syynä olivat Jokisen ”voittavat piikkarit”, joilla on nyt pelattu voittavasti 100% peleistä.

Espoon Pesis - OtaKoppi 0-2 (2-12, 1-4) @Espoonlahden mailapuisto 23.5.2019