OtaKopin naisten kauden viimeinen ottelu pelattiin poikkeuksellisesti kotipelinä Keravalla 12.9.2017. Ottelun panoksena oli alemman jatkosarjan voitto. Tiukan väännön jälkeen ottelu päättyi Keravan voittoon 1-2 (8-7, 5-17, 1-2). Otteluun lähdettäessä OtaKopilla oli takana hyvä loppukausi ja pelkkiä voittoja muista jatkosarjan peleistä. Kerava tiedettiin kuitenkin kovaksi vastukseksi. Joukkueiden aiempi kohtaaminen pari kuukautta aiemmin oli päättynyt KePen murskavoittoon. Tällä kertaa OtaKoppi asteli kentälle kuitenkin huomattavasti varmemmin askelin, kun kesän aikana kertynyt pelituntuma ja suoritusvarmuus oli alkanut näkyä otteissa.

Ensimmäiseen jaksoon lähdettiin sisältä Elinan voitettua totuttuun tapaan hutunkeiton. Ensimmäisessä vuorossa tilanne saatiin heti päälle ja kolme juoksua kärjestä Reben, Jennin ja Nooran tuomana ja Merin, Raisan ja Erikan lyömänä. Toisessa vuorossa tehtiin samoin kolme juoksua samojen naisten esitellessä etenemistään. OtaKopin ulkopeli toimi myös alusta asti loistavasti. Etukentällä Jenni ja Noora napsivat pois pienet, Erika heitteli pesiltä paloja eikä kentästä löytynyt heikkoja kohtia, joihin KePe olisi päässyt iskemään.

OtaKopin vahva ilme tuntui sekoittavan vastustajan peliä, jonka lisäksi myös paikalliset “kannustus”joukot laittoivat oman sormensa soppaan keskittymällä lähinnä oman joukkueensa arvosteluun. KePe tarjoili OtaKopille muutaman juoksun myös harhojen ja vapaiden myötä. Viimeisessä vuorossa peli oli käydä jännittäväksi, kun KePe kiri yhden juoksun päähän ja oli lähellä tasoittaa pelin kolmospuolelta läpi menneellä lyönnillä. Hennan nopean haun ansiosta tilanne kääntyi kuitenkin paloksi kolmospesälle, josta oli hyvä jatkaa suoraan jaksotauolle. Ensimmäinen jakso kirjattiin ansaitusti OtaKopille lukemin 8-7.

Toinen jakso lähti käyntiin alusta alkaen tökkien. Ulkopelissä pallo poltti räpylöissä ja heittoja ei saatu suunnitellusti perille. Kotipesän runsas hiekka ja vallattomat pomput hankaloittivat Erikan työtä ja palloa metsästettiin useamman kerran myös kotipesän takaa. Tilanne saatiin kuitenkin pidettyä jotenkuten aisoissa aina viimeiseen vuoroon asti, jossa KePe lopulta sai hurmoksen päälle tehtaillen 11 juoksua. Tasoituksen ollessa käytännössä tavoittamattomissa, pelinjohtajan ehdotuksesta pöytäkirjaan merkittiin kolme teknistä paloa ja katseet käännettiin suoraan supervuoroon.

Superiin lähdettiin ulkoa ja peliin saatiin kuin saatiinkin samaa ryhtiä kuin ensimmäisellä jaksolla. Vastustaja sai kuitenkin aikaiseksi kaksi juoksua hyvillä lyönneillä ja sisälle lähdettiin takaa-ajoasemasta. Kaksi ensimmäistä paloa syntyivät valitettavan nopeasti. Lopulta tilanne saatiin päälle ja lyöjäjokeri Tuke täräytti Jennin kotiin. Lähellä oli, ettei samasta tilanteesta syntynyt myös tasoitusjuoksu, kun pallo harhaheiton seurauksena vieri kotipesän taakse parkkipaikalle asti. Lopputuloksena kuitenkin täpärä palo kotiin ja kolme vihellystä pelin päättymisen merkiksi. Pelipalkinnot kotiuttivat tällä kertaa Raisa (1. palkinto) ja Erika (2. palkinto).

Joukkueen sijoitukseksi tuli lopulta sarjan seitsemäs sija ja alemman jatkosarjan hopea. Alkukausi harjoiteltiin pesäpallon peluuta ja tutustuttiin uusiin joukkuekavereisiin, mutta loppukaudesta päästiin jo paremmin peliin kiinni. Suuri kiitos Valtterille pelinjohdosta, uusille pelaajille mukaan tulosta ja koko joukkueelle parhaasta peliseurasta. <3


1 Rebecca Ikonen 2K 1 / 2
2 Jenni Ruohoniemi 1V 0 / 3
3 Noora Torpo S 0 / 2
4 Meri Terho 2V 1 / 1
5 Raisa Harjula 2P 1 / 1
6 Erika Allekotte L 1 / 1
7 Henna Poikolainen 3K 1 / 1
8 Annamaija Hutri 3V 0 / 1
9 Elina Verkasalo 3P 0 / 1
10 Tuulia Keinänen 2 / 1


Vapaat 5
Harhat 2


Ohessa vielä alemman jatkosarjan lopputulokset:

NAS alemman jatkosarjan tulokset