Poikkeuksellisen kevään takia naisten aluesarjan pelien alku viivästyi tänä vuonna juhannuksen jälkeiselle viikolle. OtaKopin naiset ottivat viivästyksen vastaan mahdollisuutena treenata ja kauden aloituksen alla odottivat jo nälkäisinä päästä tositoimiin. Odotus palkittiin, kun pelipäivä koitti ja aurinko kiilsi kilpaa Tuuliniityn uuden sähköisen tulostaulun kanssa.

Heti voitokkaasta kolikonheitosta OtaKoppi näytti päättäväisyytensä kentällä. Ensimmäisessä sisävuorossa kärki aloitti vahvasti, kun kotiin kiisi ensin Anneka Jannican lyönnillä ja heti perään Anni Mian taidonnäytteestä, jonka lisäksi Marika toi pinnan Jennin kantavalla lyönnillä. Päättäväisyys kantoi myös ulkokentällä, kun OtaKoppi napsi kolmesta ensimmäisestä pelaajasta kolme ristiä taululle jättäen vastustajan ensimmäisen lyöntivuoron lyhyeen.

OtaKopin toisella lyöntivuorolla saatiin ihastella Jannican ja Jennin mailataituruutta, kun molemmat löivät läpi kahden pinnan arvoisesti ja Jannica juoksi vielä Merin lyönnillä kotiin. Toiseen ulkovuoroon siirryttiin 9-0-tilanteessa. OtaKopin lautasen äärellä häärinyt Erika, etukentällä pelanneet sipa-Noora ja ykkösvahti-Anni onnistuivat haastamaan rohkeasti vastustajan varman näpypelin. Polttolinjalla Mia ja Meri napsivat kovat lyönnit, pesillä Auri ja Marika napsivat varmat palot sekä taka-kentällä Jannica ja Anneka pitivät kovat lyönnit kurissa. Jennin ja Mian upeiden lyöntien siivittämänä ensimmäinen jakso päättyi OtaKopille lukemin 14-3.

Tauon jälkeen OtaKoppi vaihtoi ilmiömäisessä lyöntikunnossa olleen Jennin numerolle 4 ja Minnan vahvistamaan kärjen vaihtotilanteita numerolle 3. Tauon aikana sisuuntunut vastustaja aloitti särmästi omalla sisävuorollaan, jonka seurauksena oli kolme juoksua. OtaKoppi vastasi huutoon ja tasoittavalla sisävuorollaan paukutti pitkän lyöntivuoron jälkeen taululle lukemat 9-3. OtaKopin pitkä lyöntivuoro näkyi ulkokentällä väsähtymisenä ja kaveri onnistui tasaamaan tilannetta kolmella juoksulla. Toisen tasoittavalla Mian ja Merin onnistuneista lyönneistä Marikan ja Erikan tuomat juoksut kartuttivat OtaKopin pistetiliä kahdella pisteellä. Kolmannessa vuoroparissa molemmat joukkueet pelasivat ulkona tiukasti ja viimeiseen vuoropariin mentiin tilanteessa 11-6.

KiPe onnistui rakentamaan takatilanteen johon varmoja otteita aiemminkin pelissä näyttänyt Katja Felin pääsi yllättämään OtaKopin painavalla läpilyönnillään ja eteni itse kunnarin arvoisesti odottelemaan kotiutusta. Rauhoittelemaan hermostunutta ulkokenttää OtaKopin kylmähermoinen pelinjohtaja Eeli otti aikalisän, jonka aikana painotti joukkueelle omaa varmaa tekemistä. Kunnarista heränneet vastustajan äänekkäät kannatusjoukot loivat painetta ulkokentälle ja KiPe sai tasattua tilanteen 11-11. Tasoittavalla sisävuorolla nähtiin harmillisia merkkivirheitä ja jännitystä mailanvarressa, jonka seurauksena kolmen pinnan jahtaaminen kuivui tällä kertaa kasaan. OtaKopin oli tällä kertaa tyytyminen 2 sarjapisteeseen, kun peli päättyi 1-0.

Pelissä nähtiin loistavia suorituksia niin ulkona ja sisällä, mutta merkkipelin ja tarkkuuden kanssa jäi vielä petrattavaa. Huomionarvoista on, että jokainen OtaKopin pelaaja avasi pistetilinsä juoksurikkaassa pelissä. OtaKoppi-debyytissä niin sisällä kuin ulkona loistanut Anni nappasi 1-palkinnon ja 2-palkinto meni ulkokentällä uurastaneelle Merille. Palkintoraati muisti vastustajalta 1-palkinnolla kunnarin lyönyttä Katja Feliniä ja 2-palkinnolla varmoja otteita näyttänyttä Elina Valtiaa.

Pelit jatkuvat kutkuttavassa paikallisderbyssä, kun OtaKopin naiset kohtaavat Latiksen tiikerittäret tiistaina 30.6. klo 18 Tuuliniityn pesäpalloareenalla. Harkkapelin perusteella kamppailun tiedetään olevan kova, johon OtaKopin naiset punovat viimeisetkin taktiset kuviot perjantain saunaillassa.

23.6.2020 OtaKoppi - KiPe06  1-0 (14-3, 11-11)

1. Anneka Kruuti, 3k, 0/2
2. Anni Kirkkomäki, 1v, 0/3
3. Erika Allekotte, l/j, 0/4
4. Jannica Stenbäck 2k, 5/3
5. Mia Hautala, 2p, 4/2
6. Noora Torpo s, 1/2
7. Meri Terho 3p, 2/2
8. Marika Riikonen 2v/j, 1/4
9. Auri Väljä 3v, 1/0
10. Jenni Ruohoniemi, j/l, 7/1
11. Minna Vuorenpää j/2v, 1/2
 
harhat 2, vapaat 1
 
PJ. Eeli Lamponen