OtaKoppi saapui Espoon pesiksen vieraaksi kotoisasti Tuuliniittyyn. Kun hiekkakentän viivat oli löydetty ja pusikolle näytetty viikatetta päästiin alkukiilaan kolikon heittoon. Kolikko kääntyi Espoolle ja OtaKoppi aloitti ulkokentällä, jossa Otakoppi olikin koko pelin ajan hyvin hereillä. Tavoitteena peliin oli parantaa viime pelistä ja siinä onnistuttiin. Heittojen laatu parani ja varmistus pelasi. Polttolinjalla ja takakentällä napsittiin koppeja niin hyvin, että Espoolta loppuivat lyöjät kesken kahteen otteeseen. Sisäpeliin parantaminen ei vielä 1. jaksossa yltänyt. Juoksujen teko oli edelleen nihkeää, joten ensimmäinen vuoropari päättyi Espoolle lukemin 5-2.

Pelissä molempien joukkueiden lukkarit ottivat isoa roolia. Espoon pesiksen lukkari heitti paljon taktista väärää ja matalan rajoilla olevaa syöttöä, joka varsinkin ensimmäisellä vuorolla sekoitti OtaKopin lyömistä ja etenemistä. Toiselle vuorolle pelinjohtaja Lamponen reagoi merkillä hienosti tilanteeseen ja sisävuorot saatiin rullaamaan pidempään. Vastavuoroisesti Erika Otakopin lukkarina aiheutti kasvattajaseuralleen vähintään yhtä paljon päänvaivaa. Taktisilla väärillä Erika sai irrotettua juoksijoita pesiltä ja edesauttoi etulaittomia lyöntejä useiden palojen arvoisesti. Lisäksi Erika tyhjensi kentän kertaalleen näpystä saamallaan kopilla.

Otakopin 2. kärki toimi 2. jaksolla hyvin. Kombolla Auri, Noora ja Jenni hoituivat valtaosa joukkueen juoksuista. OtaKopilla oli vielä viimeiseen ulkovuoroonsa asti hyvä mahdollisuus voittoon. OtaKoppi lähti 3-7 johtoasemassa ulkokentälle turvaamaan johtoaan. Läpi pelin hyvin sujunut ulkopeli antoi uskoa supervuoroon. Espoo sai kuitenkin takakentälle painuvilla lyönneillään juuri ne tarvitsemansa 4 juoksua, ja peli päättyi Espoolle 1-0.

Myös ulkokentällä takakärjen peli sujui palkintojen arvoisesti. Auri otti hankalatkin polttoheitot pesävahtina kiinni, Jenni pelasi rohkeasti kopparina, jonka varmistuksen Noora hoiti hienosti. Kolmikosta Jenni palkittiin 1. palkinnolla ja Noora 2. palkinnolla.

Derby-viikko jätti OK:n pistesaldon nollille mutta, kun 2 tiukkaa paikallisottelua sujuivat nousujohteisesti, ensi viikon vieraspeleihin on hyvä suunnata samaa käyrää seuraten, jälkipelien ja treenien kautta.

3.7.2020 Espoon pesis-OtaKoppi 1-0 (5-2, 7-7)
 
1. Anni Kirkkomäki, 1v (J1), 0/0
2. Reetta Arokoski, 3p (J3), 0/1
3. Minna Vuorenpää, S (2), 0/0
4. Erika Allekotte, L, 0/0
5. Mia Hautala, 2p, 0/0
6. Noora Torpo, 2k (J6), 0/3
7. Auri Väljä, 3v, 0/2
8. Marika Riikonen, 2v (J8), 0/1
9. Jenni Ruohoniemi, 3k, 5/1
10. Meri Terho, 1v (6) 1/0
11. Anneka Kruuti, 3p (1) 0/0
12. Elina Verkasalo, 2v (3), 1/1
 
Vapaat 1, harhat 1
 
PJ. Eeli Lamponen