OtaKoppi lähti innoissaan kohtaamaan Latokasken tiikereitä todellisessa paikallisderbyyssä. Molemmat joukkueet olivat keränneet 11 pelaajaa. OtaKopin jokereina aloittivat Noora ja Auri. Ulkokentällä nähtiin koppareina Jannica ja Elina, polttolinjassa Meri ja Jenni, kakkospesällä Marika ja kolmosvahtina Anneka. Etukentällä Reetta hoiti siepparin paikkaa, Minna ykköspesää ja Erika lukkarin tonttia. Pelinjohtajana oli paikalla Eeli Lamponen.

Latokasken tiikerit aloittivat pitkällä sisävuorolla ja tekivät kolme juoksua. Samaa ei voi sanoa OtaKopin sisävuorosta, sillä kärjellä oli suuria vaikeuksia päästä kentälle, vaikka jokerit laitettiin nopeasti peliin. Ykköspaloista ei päästy eroon vielä toisellakaan sisävuorolla, vaan tilanteiden rakentaminen jäi edelleen köyhäksi. Onneksi toisella ulkovuorolla pidettiin tiukkaa linjaa ja saatiin tiikerijoukkio pysymään samoissa lukemissa.

Kolmannessa vuoroparissa Latokaski sai rakennettua tilanteita tehokkaasti ja Latokaski kartutti juoksupottiaan kahdella harhaheitolla saadulla juoksulla. Tiikereiden röyhkeät lähdöt pesiltä osoittautuivat liian kovaksi palaksi OtaKopille. Kotijoukkuekin päätti näyttää taitonsa sisällä ja pesät saatiin useaan kertaan täyteen. Lopulta ensimmäisen jakson juoksutili avattiin Jenni upealla lyöntisuorituksella ja Annekan nopeilla jaloilla. Viimeisessä vuoroparissa Latokaski pelasi pitkän vuoron ja teki vielä kaksi juoksua lisää. OtaKoppi otti tästä mallia, mutta lopulta teki vain yhden juoksun jälleen Jennin ja Annekan yhteispelillä. Ensimmäinen jakso päättyi siis 2-7 kotijoukkueen tappioksi.

Toiseen jaksoon OtaKoppi vaihtoi Nooran sieppariksi ja Reetta siirtyi jokeripaitaan. Muutoin toinen jakso jatkoi kovin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. OtaKoppi sai tällä kertaa pidettyä ykköselle palamiset kurissa, mutta ensimmäinen sisävuoro kuivui kuitenkin kokoon nopeasti. Latokaski sai ensimmäisessä vuorossa kaksi juoksua, mutta OtaKoppi sai useita paloja kotiin ja tilanne pysyy vielä hallinnassa. Toisessa vuorossa OtaKoppi sai rakennettua paljon takatilanteita, mutta jokainen juoksuyritys päätyi paloon kotipesään. Latokaski jatkoi tasaisen varmaa suorittamista ja teki kaksi juoksua.

OtaKopin kolmas sisävuoro jatkui pitkään ja yksi juoksukin saatiin aikaiseksi. Minna juoksi ja Jannica tykitti. Tiikerit saivat vielä kaksi juoksua lisää ja olivat jälleen pelottavassa seitsemässä juoksussa. Viimeisessä vuorossa OtaKoppi yritti vielä kaikkensa, kuitenkin tuloksetta. Toinen jakso päättyi 1-7.

Paikallisderby päättyi siis Latokasken voittoon 0-2. OtaKopilta kakkospalkinnon sai lukkarina loistanut Erika ja ykköspalkinnon sieppari-jokeri Reetta. Vastustajalta ensimmäisen palkinnon sai numero 5 Roosa Korhonen ja numero 6 Mirka Silla, jotka tosiaan näyttivät kaapin paikan tässä pelissä.

Viime perjantain saunaillassa hiotut taktiikat olivat selvästi jääneet unholaan. Perjantaina kuitenkin nähdään, miten käy toisen paikallisderbyyn eli Espoon Pesis - OtaKoppi pelin. Nähdäänkö kentällä rohkeampi ja itsevarmempi OtaKoppi, lyödäänkö kunnari pusikkoon ja erityisesti, onnistuuko Meri pitämään virheettömän jälkipelisuorituksensa kasassa?

30.6.2020 OtaKoppi - Latokasken tiikerit 0-2 (1-7, 2-7)
 
1. Anneka Kruuti 0/2
2. Erika Allekotte 0/0
3. Minna Vuorenpää 0/1
4. Jenni Ruohoniemi 2/0
5. Meri Terho 0/0
6. Reetta Arokoski 0/0
7. Jannica Stenbäck 1/0
8. Marika Riikonen 0/0
9. Elina Verkasalo 0/0
10. Noora Torpo 0/0
11. Auri Väljä 0/0
 
PJ: Eeli Lamponen