OtaKoppi saapui Tuuliniitylle itsevarmana yhdeksikkönä, valmiina tosissaan haastamaan Keravalta 11 pelaajan voimin saapuneet vastustajat. Ennen alkulämmittelyä sää vaikutti hieman sateiselta, mistä Meri ja Jenni lupasivat ottaa vastuun, sillä he olivat jättäneet omat sadevarusteensa pois pelikasseistaan. Vaikka sade tietenkin pesiskesään kuuluukin, oli ilmeisesti tarpeeksi monella pelaajalla kuitenkin sateenvarjot mukana, mikä yleisen tiedon mukaan sateen karkottaa. Alkukiilassa nähtiin pitkästä aikaa kolikonheiton sijasta aito hutunkeitto, jonka tuomaa jännitystä sekä yleisö että pelaajat olivatkin jo kaivanneet.

Auringon paistaessa ensimmäinen jakso alkoi Keravan lyöntivuorolla, mutta OtaKopin terävät ulkopelikuviot katkaisivat kierroksen lyhyeen jättäen vastustajan juoksuitta. Pelinjohtaja Eelin johdolla OtaKopin sisäpeli rullasi mallikkaasti, ja juoksuja saatiin heti alkuun neljä kappaletta. Anneka löi kotiin Reetan, Jennin ja Elinan, ja Jennin osumasta juoksun toi Jannica. Toisessakin vuoroparissa vastustajan lyönnit jäivät tehokkaasti kotijoukkueen räpylöihin, ja pian OtaKoppi olikin taas mailan varressa. Erika hoiti itsensä kentälle, ja seuraavana lyönyt Meri hoiti sen kummempia odottelematta kotiutuksen. Meri itse pääsi kotiin vapailla, ja kierroksen edetessä Reetta pääsi kotiin harhoilla, Anneka toi juoksun Minnan osumasta, ja Minna kotiutui Merin lyödessä jälleen upeasti.

Kolmannessa vuoroparissa Kerava sai lyöntikuvioitansa hiottua yhden juoksun arvoisesti, mihin OtaKoppi vastasi omassa sisävuorossaan myös yhdellä juoksulla. Neljännessä vuoroparissa vierasjoukkue sai vielä harhaheitolla yhden juoksun, mutta enempää OtaKoppi ei antanut pelinsä herpaantua, eikä viimeistä sisävuoroa enää tarvittu ensimmäisen jakson päättyessä juoksuin 10-2.

Tauolla kerrattiin ensimmäisen jakson onnistumisia, kuten Erikan suvereenia lukkaripeliä, ulkokentän tarkkoja polttoheittoja, ja sisäpelin mahtavia kotiutuksia. Parannettavistakin osa-alueista tietenkin muistutettiin, joihin esimerkiksi pesiltä lähdöt kuuluvat. Toiselle jaksolle lähdettiin motivoituneina varmistamaan loputkin tarjolla olevat pisteet, mutta ensimmäisessä lyöntivuorossa Keravan muuttuneet ulkopelijärjestelyt onnistuivat sekoittamaan OtaKoppia sen verran, että Reetan vapaataipale jäi vuoron ainoaksi juoksuksi. Ulkopeli OtaKopilla pysyi kuitenkin yhä terävänä, ja ensimmäinen vuoropari päättyi vastustajan saatua yhden juoksun tilanteeseen 1-1. Toisessa vuoroparissa Elina lähti päättäväisesti etenemään kentälle, ja Merin kotiutuksesta syntyi vuoron ainoa juoksu. OtaKoppi ei antanut hieman kangertelevan sisäpelin kuitenkaan lannistaa itseään, ja Keravan sisävuoro katkaistiin lyhyeen kolmen ensimmäisen lyöjän palaessa peräkkäin.

Kolmas vuoropari päättyi molempien joukkueiden osalta juoksuitta, ja neljäs vuoropari alkoi tilanteesta 2-1. OtaKoppi päätti, ettei yhden juoksun johto ole riittävä, ja itsevarmalla asenteella rakennettiin juoksujen arvoisia tilanteita toisensa jälkeen. Vuoron ensimmäisen juoksun toi Jannica Elinan lyönnistä, ja vuoron lopussa oli joukkueen jokainen pelaaja ollut mukana vähintään yhden juoksun teossa. Vuoron huipennus oli tietenkin Merin kunnari, ja kirsikkana kakun päällä juoksi hän vielä harhaheiton tarjoamassa tilaisuudessa kotipesään. Yhteensä kymmenen juoksua tuottaneen vuoron jälkeen ei vastustajajoukkue yrityksestä huolimatta enää viimeisessä vuorossa saanut tilanteita aikaiseksi, ja toinen jakso päättyi 12-1.

Yleisö oli tyytyväinen kahden kaikkensa antaneen joukkueen saapuessa loppukiilaan, olihan ottelu tarjonnut sekä jännitystä, että taidokkaita suorituksia toisensa jälkeen. Kotijoukkueesta kakkospalkinnolla palkittiin Elina ja ykköspalkinnolla Anneka, vastustajilta kakkospalkinnon sai kapteeni Oona Aalto ja ykköspalkinnon kaksi juoksua lyönyt Elli Haukkamaa. 2-0 voitosta OtaKoppi sai täydet kolme sarjapistettä, nostaen joukkueen sarjataulukossa kolmen kärkeen. Nähtäväksi jää miten sijoitukset muuttuvat kauden edetessä, mutta varmaa on, että jälkipeleissä Otaniemen seura ei kellekään häviä!

25.7. OtaKoppi - KePe 2-0 (10-2, 12-1)

1. Reetta Arokoski (2V) 0/5
2. Anneka Kruuti (3V) 5/2
3. Minna Vuorenpää (1V) 2/1
4. Erika Allekotte (L) 2/1
5. Meri Terho (3P) 1+4/3
6. Jannica Stenbäck (K) 0/3 
7. Noora Torpo (S) 0/2
8. Jenni Ruohoniemi (2P) 1/2
9. Elina Verkasalo (K) 2/3
 
vapaat 3, harhat 3

PJ: Eeli Lamponen