Otakopin kapteeni Erika kirjoittii Whatsuppiin jo pari päivää ennen pelin alkua pelin kuvan; koppareilla olisi paljon hommaa. Tiedossa oli, että jos kentän tyhjennyksiä ei tulisi, Otakoppi pysyisi hyvin puolustavan mestarin kintereillä.

Jos Otakoppi oli selvillä Janan lyöntivalikoimasta, niin Janakkala oli selkeästi vihillä Otakopin pelinjohtajasta, sillä hänelle oli ensi kertaa piirretty karsina jo ennen pelin alkua.

Janakkalan pesiskausi 2021 lähti käyntiin yskähdellen kuin kuiva mopon tankki. Ensimmäisen jakson molemmat Otakopin juoksut tulivat vapailla. Jälkimmäisen sai kävellä ykköspesältä kotiin asti. Tämän jälkeen Janakkalan lukkari siirtyi kenttätyön puolelle, ja peli jatkui normaalimpaan tapaan.

Ensimmäisellä jaksolla Otakoppi piti takakentälle tulleet korkeat lyönnit kurissa ja Otakoppi voitti jakson 9-5, vaikka avittikin vastustajaa kolmen harhalla tulleen juoksun verran.

Elina L aloitti tulokaskautensa tyylikkäästi etenijäjokerina. Elina eteni heti ensimmäisellä yrittämällään kentälle ja kotiin asti.

Toisella jaksolla pelin rytmi hidastui, kun molemmat joukkueet joutuivat heittämään kotipesään pompulla, niin pahasti aurinko häikäisi lukkareita. Janakkala alkoi saada paremmin kiinni perinteisestä takakentän moukutuksestaan ja juoksuja alkoi tippua useampikin per lyönti. Toinen jakso meni Janalle selkeästi 17-5.

Janakkala aloitti supervuoroparin sisältä, ja teki 4 juoksua. Otakopin kärki Noora näytti muulle joukkueelle mallia, miten pisteitä tehdään! Noora löi upeasti läpi koppareiden välistä ja kiersi kentän kunnarin arvoisesti. Noora tuli vielä kotiinkin Minnan lyönnillä, mutta samalla Janakkala nappasi takapalon. Kun Elina numerolla 4 löi vielä Erikankin kotiin, alkoi vastustaja jo ulkokentällä huutelemaan toisilleen, että tämähän käy jännäksi. Loppuratkaisu oli hieno, mutta valitettavasti pisimmän korren vei Janan sipa, joka otti haamukauhaisulla kiinni Merin kovan rajalyönnin ja viimeisteli viimeisen palon ykköselle.

Kaaressa molemmat joukkueet kiittelivät toisiaan jännittävästä pelistä. Palkinnot pokkasivat Otakopin puolelta Janakkalan lahja Otakopin polttolinjalle, Elina V, sekä komean kunniajuoksun kiertänyt Noora.

Otakopin jälkipelit jatkuivat edelleen vakuuttavasti, 2/2.

2.7. Jana-OtaKoppi 2-1 (5-9, 17-5, 4-3)
 
1. Noora Torpo 1+1/3
2. Erika Allekotte 0/3
3. Minna Vuorenpää 2/3
4. Elina Verkasalo 3/0
5. Meri Terho 2/1
6. Marika Riikonen 0/2
7. Sanni Ohisalo 0/1
8. Jannica Stenback 1/0
9. Reetta Arokoski (J9) 0/2
10. Auri Väljä 1/0
11. Elina Leinonen, 1/0

Vapaat 3, harhat 3,

PJ Valtteri Marttila